İNCİ TANEM

25 Temmuz 2014 Cuma

NANE KURUTMA İŞLEMİ


Uzun zamandır yapmayı istediğim şeydi nane kurutmak.1 Demet naneyi yıkayıp yapraklarını dalından kopardım.Ama dalları ile kurutup,kuruduktan sonra ayıklamak daha kolaymış onu da keşfettim geç olsada::))Dalından hemen sıyrılıp,ufalanıyor.Bir tepsinin üzerine yayıp  kurumak üzere salona koydum.Çünkü gölgede kuruyunca daha yeşil kalıyormuş.Güneşte kararıyormuş.Hemde evin içinde mis gibi bir koku oluyor.Yaklaşık 2 günde kurudu.Avuç içinde ufaladıktan sonra çorbalarda kullanılmak üzere kavanozdaki yerini aldı.



Kurumuş hali aşağıdaki gibi oluyor ama hiç beklediğim miktar çıkmadı.Yaklaşık bir çay tabağı  bile değil.
Ama kokusu ve doğal olması herşeye değer..



Bu da aynı şekilde kuruttuğum reyhan..Miiiiis gibiler....



2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık! Reyhana da bayılırım. Fırında patates ile süper oluyor. :)) Biz de her sene kurutuyoruz. Afiyet olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bende fırında patatesi çok severim hele birde köri ve kekikde eklersek lezzetinden geçilmez:))))sevgiler...

      Sil