İNCİ TANEM

6 Mayıs 2014 Salı

YUMUŞACIK AÇMA TARİFİ

Yumuşacık bir açma yapmak isteyenler kağıt kalemleri hazırlayın 5 senedir yaptığım açmayı sizinle paylaşacağım hemde en püf noktaları ile mükemmel bir tarif

MALZEMELER
1 yaş maya
1 bardak ılık  süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek k. tuz
2 yemek k. şeker
un
    margarin ya da tereyağ 
(tepsiye dizerken bezelerin arasına konulacak)



Öncelikle yaş maya , ılık süt ile eritilir.Sırasıyla yağ,yumurta,şeker,tuz karıştırılır.Un yarım bardak yarım bardak eklenir yoğurulur.Kulak memesi kıvamına gelince ellerimize sıvı yağ sürerek hamuru toparlıyoruz.
Hamurdan bir parça alarak uzun hale getirilir.Arasına bir parça margarin konularak uzunlamasına yuvarlanır(çubuk gibi..)ve düğüm atılır.Tepsiye dizilir,yumurtası sürülür.Susam ya da çörekotu serpilir.
Yaklaşık 40_50 dk mayalandıktan sonra soğukken fırına atılır.Üzeri kızarınca yemeye hazır demektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder